Hjälp vid återkommande herpes

Virushämmande läkemedel i tablettform är effektivt om behandlingen sätts in inom 48 timmar från första symtom, vi hjälper dig med både medicinering och goda råd.

Få hjälp direkt vid återkommande herpes

Våra läkare tar hand om dig direkt, du får återkoppling inom 15 minuter.

Hur lång tid tar det för herpes i underlivet att försvinna?

Vid återkommande genitalherpes (könsherpes) brukar symtomen gå över efter ungefär en vecka, men kan ibland hålla i sig i 2-3 veckor. När man väl har smittats med genitalherpes och blåsor i underlivet så har man kvar viruset livet ut.

Hur vet man om man har herpes i underlivet?

Även om det ofta för en läkare är tydligt vad det rör sig om är det viktigt att säkerställa diagnosen genom att ta prov från misstänkt blåsa eller sår med en bomullspinne. Helst ska provet tas i början av ett utbrott.

Hur ser Herpesblåsor ut?

Herpesblåsorna är vita och fyllda med vätska. Vanligtvis tar det ett dygn från det att du har fått herpes på läppen tills du får blåsor men det kan också ta upp till flera veckor.

Hur ser herpes i underlivet ut?

Ett vanligt symtom på könsherpes är blåsor som spricker och blir till såriga. Huden blir ofta röd och kliar innan blåsorna utvecklas. Såren omvandlas sedan till sårskorpor. Det kan göra ont när du kissar och området vid blåsorna ömmar.

Vad kan man göra för att lindra herpes?

Mot smärtan kan du ta receptfria smärtstillande i tablettform, till exempel Alvedon (Paracetamol). Du kan också testa bedövande salva där det ammar eller gör ont. För att undvika infektion i såren så duscha gärna varje dag.

Hur blir man av med herpes i underlivet (herpes på snoppen eller snippan)?

Herpes är ett virus som ger blåsor runt könet. Om du har fått herpes en gång finns viruset kvar i kroppen hela livet, men det ger inte symtom såsom blåsor hela tiden.

Kan man bli av med herpes i underlivet?

Om du har fått herpes en gång finns viruset kvar i kroppen i resten av livet men det ger inte symtom hela tiden. Viruset smittar mest när du har blåsor. Kondom skyddar men bara om den sitter ovanpå blåsorna. Det bästa sättet att undvika att sprida viruset är att inte ha sex mär din partner har herpesblåsor. Det finns recept fri salva på apotek. Det finns heller ingen behandling som tar bort viruset, men det går att lindra symtomen med receptbelagda tabletter som verkar virushämmande.

hepers

Vanliga frågor om svar herpes

Huden blir ofta röd och kliar innan blåsorna utvecklas.

Det finns heller ingen behandling som tar bort viruset, men det går att lindra symtomen med receptbelagda tabletter som verkar virushämmande. Det finns även lokalbedövande salva som stillar symtomen.

Få hjälp direkt vid återkommande herpes

Våra läkare tar hand om dig direkt, du får återkoppling inom 15 minuter.