Hjälp vid återkommande herpes

Virushämmande läkemedel i tablettform är effektivt om behandlingen sätts in inom 48 timmar från första symtom, vi hjälper dig med både medicinering och goda råd.

Få hjälp direkt vid återkommande herpes

Våra läkare tar hand om dig direkt, du får återkoppling inom 15 minuter.

Hur behandlar man herpes (hsv 1, hsv 2)?

Munherpes (herpes simplex typ 1 eller herpes simplex typ 2) går oftast över av sig själv inom en vecka utan behandling. Det finns ingen herpesbehandling eller herpesmedicin som tar bort viruset, men det går att lindra symtomen med receptbelagda tabletter som verkar virushämmande. Det finns även receptfri salva på apotek.

Hur blir man av med herpes simplex snabbt?

Det går inte att bli av med munsår snabbt när du redan har fått herpes på läppen. Det viktiga är att påbörja behandling innan man får blåsor (inom 48 timmar från första symtom).

Vad kan utlösa herpes?

Det är vanligt att få utbrott när kroppens immunförsvar är upptaget på annat håll till exempel av alkohol, förkylning, stress, mens och kraftigt solande. Då passar herpesviruset på att dela sig och orsaka nya smärtsamma blåsor som spricker och blir sår.

Hur lång tid tar ett Herpesutbrott (herpes utslag) ?

Vid återkommande herpes underliv brukar symtomen gå över efter ungefär en vecka, men kan ibland håll i sig i 2-3 veckor. När man väl har smittats med herpes och fått herpesutslag så har man kvar viruset livet ut.

Hur botar man herpes?

Herpes är ett virus som ger blåsor. Om du har fått herpes en gång finns viruset kvar i kroppen hela livet, men det ger inte symtom såsom blåsor hela tiden.Det finns ingen medicin som botar herpes för gott.

hepers

Vanliga frågor om svar herpes

Med lokalbehandling såsom smärtstillande gel eller receptbelagda virushämmande läkemedel i tablettform.

Man kan minska utbrotten med receptbelagda läkemedel i tablettform vid svåra besvär.

Nedsatt immunförsvar såsom vid exemplevis förkylning.

Vanligtvis en till några veckor utan behandling.

Om du har fått herpes en gång finns viruset kvar i kroppen hela livet ut. Men det finns lokalbehandling som lindrar och tablettbehandling som kan minska utbrotten.

Få hjälp direkt vid återkommande herpes

Våra läkare tar hand om dig direkt, du får återkoppling inom 15 minuter.